MILIKIĆ NAJOZBILJNIJI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA OPŠTINE BOR

Bor, S.M. – Odbornici Skupštine opštine (SO) Bor izabraće sutra, nakon konstituisanja novog  saziva, na prvoj sednici, predsednika Opštine Bor. S obzirom da je SNS, pobednička stranka na izborima sa koalicionim partnerima, SPS i JS, na svojim partijskim organima predložila dosadašnjeg čelnika, dipl. inž. Aleksandra Milikića, gotovo je sigurno da će on postati stari/novi predsednik Opštine Bor.

Iako se po kuloarima priča kako će biti nadglasavanja i opstrukcije, malo je verovati da će naprednjački odbornici imati smelosti da se ne povinuju odluci kadrovskih šefova svoje partije. Po tim predlozima, predsednik SO Bor bio bi Dragan Žikić (SPS). Još se, do pred uskršnje praznike, kalkulisalo da li će ekonomista Branko Perić (SNS) dobiti mesto zamenika predsednika opštine. U svakom slučaju, Perić je i dugogodišnjim rukovođenjem Mesne zajednice Slatina dokazao da je ozbiljan društveni radnik i politički zrela ličnost. Koliko njemu lično odgovara ova značajna funkcija, to je, opet, drugo pitanje.

Dakle, Milikić, očogledno je, nema konkurenciju. Hoće li menjati rukovodeću ekipu koja do sada uglavnom nije bila njegov izbor, najverovatnije je da hoće. Iako izbor nije bog zna kakav, imaće mogućnosti da rekonstruiše prvenstveno anemičnu i nekreativnu opštinsku upravu, mada neće izostati ni neophodne promene u javnom sektoru.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije