Milan Đokić: “TUŽIĆU SERGEJA TRIFUNOVIĆA JER JE NEVEROVATNO DA SAM JA NARKO DILER”

Knjaževac, S.M. – Kako prenose loklani elektronski meidji, predsednik Opštine Knjaževac, Milan Đokić (u Dinkićevo vreme vlasti bio državni sekretar) najavio je, na konferenciji za medije, da će protiv predsednika PSG, Sergeja Trifunovića, pondeti tužbu sudu povodom izjave da je narko diler.

-To su gnusne optužbe. Imam dokaze da nikad protiv mene nije podneta ni jedna krivična prijava, ni ranije, ni danas. Primoran sam da na sudu branim svoju čast i ugled, jer sam i otac troje dece – rekao je Đokić koji je podsetio da je Knjaževac jedna od retkih opština u Srbiji gde svi đaci dobijaju besplatan topli obrok, gde građani imaju besplatan lokalni prevoz, gde je socijalna politika na najvišem nivou i gde nema ni dinara kreditne zaduženosti.

Sredinom prošle nedelje zasedala je i Skupština opštine Knjaževac na kojoj su odbornici opozicije napustili skup poštujući preporuke s protesta “1 od 5 miliona”. Tom prilikom sevnule su prve varnice na relaciji aktuelna vlast – opozicija, a nastavak je usledio na poslednjem protestu kod Spomen parka, gde je gvorio i Sergej Trifunović.

Zanimljivo je da u ostalim timočkim opštinama u kojima se organizuju okupljanja “1 od 5 miliona”, sem u početku u Zaječaru (prepiska na društvenim mrežama gradonačelnika Ničića i nezadovoljnih građana sa protesta), nije bilo incidenata, ni sličnosti sa “knjaževačkim slučajem”.

Milan Đokić je, na skupštinskoj sednici, rekao za opoziciju da se koristi “najjeftinijom političkom promocijom” i to je, izgleda, bio prvi povod za još veću kritiku i lokalne i državne vlasti nezadovoljnih građana. U ostalim sredinama nije bilo posebnih istupanja lokalnih funkcionera.

 

Foto: Milan Đokić – arhiva

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije