MIHAJLO STANKOVIĆ PRVI DOPLIVAO DO BOGOJAVLJENSKOG ČASNOG KRSTA NA BORSKOM JEZERU

Bor, S.M. – Mihajlo Stanković, kapiten juniroske ekipe Vaterpolo kluba Bor, pred više od 2000 Borana, prvi je doplivao do Bogojavljenskog časnog krsta na Borskom jezeru i postao prvi pobednik ovog jedinstvenog takmičenja koje su organizovali Pravoslavna crkva Sveti Đorđe i Grad Bor.

-Ponosan sam što sam prvi pobednik Časnog krsta na Borskom jezeru.Vežbao sam u hladnoj vodi i u svom klubu. Bilo je i sreće – rekao je pobednik kome su predstavnici crkve uručili zlatnik i pehar.

Takmičilo se 27 najhrabrijih među kojima i jedna dama, Ivana Veljković.

Manifestacija je započeta službom sveštenstva, a potom je gradonačelnik Aleksandar Milikić pozdravio takmičare i pubiliku koja se, iako je bilo hladno i snežno, okupila u velikom broju na obalama Velike gradske plaže. Pre starta otpevana je himna “Bože pravde”

-Porpadnici policije i Vatrogasnog bataljona juče su probili led na stazi dugoj 33 metra na zaleđenom jezeru. Izneto je brdo santi leda. Danas su ovde i spasioci, medicinsko osoblje, obezbeđen je i besplatan autobuski prevoz za građane, mnogi su stigli automobilima. Borski preduzetnici obezbedili su lepe nagrade. Sve je proteklo u najboljem redu i zato smo srećni i zadovoljni – izjavili su organizatori.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije