Mi ili Oni: “PRITISKAĆEMO” VLAST DA SE DRŽI ZAKONA!

Bor, S.M. – Danas je prvi put opozicija u Boru bojkotovala sednicu Skupštine grada. Svesni smo da nam je narod dao poverenje da ga časno zastupamo i da će bez našeg prisustva sednica imati pozorišni karakter.  Građani Bora, koji su posredstvom TV-a pratili tok sednice, mogli su se uveriti kako izgleda jedan takav skup bez kritike, predloga, diskusije. Taj glas razuma i kontrola vlasti su preko potrebni.  Zato ćemo u narednom periodu još snažnije “prirtiskati” vlast da se drži zakona.  Na primer, pitaćemo nadležne na osnovu koje odluke SNS može zatvoriti deo najprometnije ulice i to na dva dana. Moramo zajedno da se suprostavimo bahatosti kako naši parkovi ne bi doživeli sudbinu Kalemegdana, da ne bi delove Doma kulture u Boru pretvorili u ugostiteljske objekte i preveli u privatnu svojinu partijskiim prijateljima,  saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije Izborne liste “Mi ili Oni” kojoj je predsedavao Dragan Marković. On je još istakao – da se građanima u MZ „Novi centar“ sugeriše da se obrate nadležnima u JKP Toplana sa zahtevom za smanjenje računa za period kada nisu imali grejanje u stanovima. Bez zvaničnog zahteva teško da će, po automatizmu, ostvariti svoja prava.

Na ovom skupu bilo je i reči o mintingu “Budućnost Srbije” za koji je rečeno da je bio posećen  najviše zahvaljujući građnima iz ostalih mesta u Srbiji.

Danas je održana i konferencija za novinare Vlaške narodne stranke na kojoj je govoreno o incidentu kada je Slaviša Žurž fotografisao postavljanje bine u veče mitinga “Budućnost Srbije”. Izrečene su opaske na drsko ponašanje pojedinaca “sa strane” na postavljanju bine kada je i policija intervenisala.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije