MI ILI ONI: “NAČELNIK POLICIJE U BORU DA PODNESE OSTAVKU – NIJE DOZVOLIO NESMETANE IZBORE“!

Bor, S.M. – Koalicija Mi ili oni danas je izdala saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Nije bilo lako u Boru i okolini ovih dana, ni nama, a pre svega Vama! Vršeni su pritisci, ucene, pretili su Vam otkazima, degradacijom na poslu, smanjenjem plata, obećavali su zaposlenja nezaposlenima, pomoć nemoćnima, nekima od vas da očiste sneg ako glasate za njih?! Vozila javnih preduzeća su tokom izborne kampanje stavljena na raspolaganje aktuelnoj vlasti. Tražićemo odgovornost rukovodilaca ovih preduzeća!

Poštovani sugrađani, sami ste svedoci svega šta se dešavalo. Da li da spomenemo desetine džipova bez tablica, ili sa njima, dovođenje armije ljudi sa strane da Vas “ubeđuju”, odnosno prisiljavaju da glasate za njih… Videli ste i doživeli sve to!

Tražimo ostavku načelnika PU u Boru, jer je dozvolio da veliki broj lica sa vozilima bez registarskih oznaka pred i na sam dan izbora „okupiraju“ grad i sela preuzimajući ingerencije policije. Tražimo ostavku, jer ništa nije učinjeno da se omogući nesmetano odvijanje izbornog procesa. Naprotiv! Nije se delovalo i pored poziva organima reda i pisanih obaveštenja, prijava!

NN lica su plaćali glasove, delili paketiće, čekalo se u redu za dve-tri hiljade dinara za glas, par konzervi. Već sutra će se to potrošiti, zakrpiti rupe, a njih ćemo svi trpeti mnogo duže od toga. I vas i nas čeka otrežnjenje i isti problemi kao i do sada, ili mnogo veći! Petnaest hiljada dinara (15.000 din.) isplaćenih u izbornoj tišini nezaposlenim licima preko Centra za socijalni rad poseban je vid zloupotrebe.Ta iznenadna briga za nezaposlene takođe je selektivno odrađena. Zato pozivamo i ostale nezaposlene građane koji nisu dobili ta sredstva da svoje pravo ostvare preko Centra za socijalni rad.

Aleksandar Vučić, i pored nabrojanih činjenica, kaže da su ovi izbori bili festival demokratije. Optužuje opoziciju za pritiske. Ovo je očigledan primer najgrublje bahatosti. Kuda to vodi?

Ana Brnabić kaže da je cilj Vlade stvaranje moderne države!? Zato apelujemo na one koji nisu zadovoljni ovim stanjem, a ovoga puta nisu ostvarili svoje biračko pravo, da se uključe u zaštitu ljudskih sloboda i prava. Preko 20 000 građana u Boru to pravo nije iskoristilo. Borba za slobodu govora i izbora traje neprekidno! Nažalost, nekada to sporo ide i kreće iz početka, ali Vi ste dokaz da uvek ima nade, da vera nije u sili nego u mudrosti!Medijska slika u Boru pokazuje da je cilj vlasti apsolutna kontrola svih dešavanja. Po meri i željama jednog čoveka!
Hvala Vam na podršci koju ste nam pružili, i ostanite na putu pravednosti, isitne, demokratije.”

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije