MI ILI ONI: JAVNI SEKTOR JE U HAOSU, U MINUSU JE VIŠE MILIJARDI

Bor, S.M. – Niti smo do sada, niti ćemo od sada lagati građane. Trošenje budžetskih para biće javno dostupno svakom građaninu. Nećemo od naroda kriti da pojedina javna preduzeća duguju milijarde dinara i da za taj haos niko ne odgovara, kao i za propalu Apotekarsku ustanovu, za javašluk u renoviranju Doma kulture u Gornjanju, za započetu gradnju azila za pse, a da se javna nabavka završava 12. aprila.

Fotografija sa konferencije – Počela izgradnja azila za pse …

– Budžetska sredstva su i nenamenski trošena, nije rešen problem gazdovanja u Domu kulture, nije otvorena kancelarija zaštitinika građana, nije asfaltiran toliko najavljivani put Bor-Selište, nije izgrađena Fabrika pijaće vode, kao ni toplana u novom delu grada… Nije smanjena ni rekordna nezaposlenost. A MI ćemo sve uraditi za naredne četiri godine što su ONI obećali i nisu ispunili. Štaviše, godinama nas ponižavaju, okreću jedne protiv drugih, ucenjuju radnim mestima, uvlače u prljavu kampanju, kontrolišu svaki kutak u gradu. ONI su, lako je videti, prepoznatljivi po bahatosti, samovolji, nepotizmu, sumnjivim nezakonitim radnjama. Ne žele, niti su u dugogodišnjoj vladavini, ikada imali kontrolu. ONI su RTB Bor, pa i neke škole pretvorili u mašineriju svoje političke kampanje – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare grupacije „MI ili ONI – Ujedinjeni za Bor“, Dragan Marković. On je potencirao i to da se u javnom sektoru pojedini direktori menjaju samo posle nekoliko meseci i da ih je većina u v.d. stanju.

-Da li je to, nagalasio je Marković, zato što partije na vlasti nemaju odgovarajući kadar ili je nešto treće u pitanju?

Marković je posebno istakao da je RTB Bor najvrednije nacionalno bogatstvo u ovom delu Srbije i da se samo jednom prodaje, i zato kompaniju treba sačuvati, a ne otuđivati je po svaku cenu.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije