Mi ili Oni: GRAĐANI BORA NISU ZADOVOLJNI ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM!

Bor, S.M. – Građani Bora ne mogu da budu zadovoljni kvalitetom zdravstvene zaštite. Istina je da ima dobrih rezultata, ali i da je neophodna modernija oprema, bolja usluga i u Domu zdravlja i bolnici. Više propisno oprmeljenih ambulatni u selima i gradu je preka potreba. Zgrada bolnice je sagrađena 1933. godine, kasnije je dograđivana i adaptirana više puta i to nije sporno. Problem je u tome što Bor treba da dobije novu bolničku zgradu, možda manju ali funkcionalniju i na drugoj lokaciji. Rečju, ovde treba izdvajati više budžetskih para za zdravstvo i to je prioritet. Bolje da više novca odlazi na zdravstvenu zaštitu nego recimo za Zoološki vrt koji nam i nije bio neophodan. Godišnje se iz lokalne kase za zoo-vrt izdvaja 35, možda i više miliona dinara, a sagrađen je, opšte je poznato, iz čisto političkih razloga – rekao je na današnjoj konferenciji za medije dr Goran Golubović sa odborničke liste koalicije „MI ILI ONI – UJEDINJENI ZA BOR“.

Prva na listi koalcije „MI Ili ONI“, profesorka Svetlana Anđelković rekla je da nismo dostigli odgovarajući nivo u obrazovanju. Na jednoj strani uvodimo u škole savremenu kompjutersku tehniku, na drugoj imamo školskih zgrada koje 30 godina nisu okrečene. Za sad je dovoljno da svim osnovcima obezbedimo udžbenike, ali o ostalim elmentima obrazovanja i prosvete brine država i tu je lokalna samouprava nemoćna. Anđelkovićeva je posebno apostrofirala da Bor „ne sme više bespomoćno da gleda kako jedna ličnost u gradu i opštini godinama ima neprikosnovenu vlast“.

Na pitanje novinara – kako je došlo do kraha Apotekarske ustanove i minusa od pola milijrade dinara, dr Golubović je odgvorio – da je on kao odbornik u dosadašnjem skupštinskom sazivu poslednje tri godine postavljao pitanja zašto se ne zaustavi finansijski brodolom u toj firmi, ali je odbornička većina SNS-SPS ćutke prelazila preko svega toga. Dugovi će morati da se plate dobavljačima i zato opština kao osnivač ima velikih muka. Jer, opština će na kraju morati sve dugove da nadoknadi, što znači da će se opet tuđa nemarnost i neodgovornost svaliti na leđa građana.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije