MI ILI ONI: Budžet bez opozicije i po starom receptu

-Budžet veći od tri milijarde poslužiće vlasti da nastavi po starom. Ovo je predizborni budžet i vlast SNS će trošiti stotine miliona bez jasnog plana razvoja Bora i najviše preko firmi koje su u vlasništvu funkcionera SNS. Grad Bor je, inače,  najveći divlji investitor. Na žalost. Posle kružnih tokova, igrališta kod Doma kulture, Zoo vrta, i mnogih drugih gradilišta, magistrala „B“ je dokaz kako oni, koji bi po zakonima morali da budu najčistiji, mimo Projekta izvode radove. Mogu, jer inspekcijske službe ne smeju ili neće da rade svoj posao. Izbornim budžetom je predviđeno 90 miliona dinara za jednokratne pomoći. U praksi, najveći deo tog novca biće utrošen, kao i na prošlim izborima, za kupovinu glasova. Jedan deo novca će ići za asfaltiranje „do kuće“ mnogih članova SNS. Izgradnja „prve faze“ vodovoda u pojedinim selima je repriza prethodnih lažnih obećanja – smatra borska opozicija iz odborničke grupe “Mi ili oni – Ujedinjeni za Bor”.

Predstavnici ove odborničke grupe u izdatom saopštenju tvrde da se otvarju vrata za prijem izbeglih lica koja ne budu dobila azil u nekoj od zemalja EU usvajanjem Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih, raseljenih lica za lica koja traže azil i za migrante, za period do 2023. godine na sednici Skupštine grada koja je zakazana za 26. decembar. Dodaju da je dokument koji će se naći na sutrašnjem zasedanju Skupštine grada štur kada je reč o migrantima, dok su ostale kategorije iz LEAP-a definisane. Ovaj plan je na dnevnom redu baš sutra, kada se usvaja budžet, kako bi prošao nezapaženo, i poslužiće kao osnova kada dođe na red raspodela kvota migranata po Srbiji.

Odbornička grupa “Mi ili oni” je najavila da ni ovog puta neće prisustvovati sednici Skupštine zbog odbijanja njihovog predloga da se na dnevni red stavi tema zagađenja vazduha.

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije