MARKU KRTINIĆU ČASNI KRST NA BOGOJAVLJENSKOM PLIVANJU NA BORSKOM JEZERU

Borsko jezero– Za ovogodišnji, drugi po redu, Časni krst na Borskom jezeru, pred više stotina građana, plivalo je 32 takmičara, a prvi je na cilj stigao Marko Krtinić, student iz Bora. On je na 33 metra dugoj stazi, po izuzetno hladnom vremenu i ledenoj vodi,  uspeo prvi da dohvati Časni krst i osvoji pehar organizatora  – Crkvene opštine Bor i Grada Bora.

-Konkurencija je, čini mi se, bila jača nego prošle godine kada se borilo 27 takmičara. Hladna voda i niska temperatura, iako uobičajena za ovo doba godine, iziskivali su posebne napore. Nije biilo lako, ali sam verovao u sebe i svoje plivačke sposobnosti. Godinama, od malena, treniram plivanje, učesnik sam mnogih takmičenja, osvojio sam niz medalja, ali ovo mi je najdraži trofej, najlepša uspomena, nagrada i priznanje. Velika je čast biti pobednik u plivanju za Časni krst na današnji veliki pravoslavni praznik. Srećan sam i ponosan, i ja i moja porodica, moji prijatelji i drugari – rekao nam je Krtinić, momak koji je odrstao na borskim bazenima, postizao i najveće uspehe još od pionirskog uzrasta.

Jutros su, povodom Bogojavljenja, u Pravoslavnom hramu Svetrog Đorđa održana sveta liturgija i veliko osvećenje vode,  da bi već u podne sveštenstvo, predstavnici Grada Bora i građani prisustvovali nadmetanju za Bogojavljenski Časni krst.

O bezbednosti učesnika i gledalaca brinuli su pripadnci Vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstva unutrašnih poslova u Boru, a dežurala je i ekipa hitne pomoći borskog Doma zdravlja.

 

Foto: M.A. Pirke, Nalovna fotografija – Marko Krtinić u sredini

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije