Lizing kuća podnela krivičnu prijavu protiv dojučerašnjeg poverenika SNS za Negotin

Lizing kuća iz Beograda “VB lizing” podnela je krivičnu prijavu protiv Dragoslava Bogdanovića iz Negotina i Staniše Stojićevića iz Žagubice kako piše “Blic”.

Prijava je podneta zato što je minibus, koji je negotinska firma “Moto boem” na lizing kupila 2006. godine i nije ga u potpunosti isplatila, netragom nestao. Bogdanović je, inače, do prošle nedelje bio poverenik SNS za Negotin (jedan od tri poverenika Opštinskog odbora SNS u Negotinu), a 2006. je potpisao ugovor kao vlasnik “Moto boema”.

Sudski izvršitelji i negotinska policija su u više navrata od 2012. godine pokušavali da pronađu sporni minibus marke “gaz” i utvrde šta se desilo s njim, ali on kao da je u zemlju propao. To vozilo je nakon raskida ugovora trebalo da pripadne lizing kući.

S obzirom na to da vozilo nije u potpunosti isplaćeno, “VB lizing” je, u skladu sa ugovornim odredbama, raskinuo ugovor sa firmom “Moto boem” 31. 12. 2011. godine, što podrazumeva i povraćaj vozila.

U međuvremenu je promenjen zakonski zastupnik firme “Moto boem”, i to je sad izvesni Staniša Stojićević iz Žagubice. Ni novi ni stari direktor “Moto boema” ne znaju, po njihovim tvrdnjama, ništa o neisplaćenom minibusu, pa je lizing kuća podnela krivičnu prijavu.

– “VB lizing” je 2016. podneo krivičnu prijavu protiv Dragoslava Bogdanovića i Staniše Stojićevića za zloupotrebu položaja odgovornog lica, ali nemamo informacije o toku istrage. Dug “Moto boema” prema “VB lizingu” je 229.567 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom obračunatom od 7. juna 2012. godine, što iznosi još dodatnih 171.316 dinara – tvrdi za “Blic” Slobodan Janošević, rukovodilac pravnog odeljenja “VB lizinga”.

Problemi i sa đačkim autobusom

Autobus za Poljoprivrednu školu je kupljen od firme sa sličnim imenom i na istoj adresi.

Zanimljivo je da je autobus marke “Ikarbus”, koji je Poljoprivredna škola iz Negotina kupila 2015. godine, a koji ne radi od aprila 2016, pa se đaci voze prastarim vozilom, o čemu su “Blic” i „Večernje novosti“ nedavno pisali, kupljen od firme “Moto boem trans” iz Negotina.

Ta firma je registrovana na istoj adresi u Negotinu kao i “Moto boem”. Poljoprivredna škola je firmi “Moto boem trans” autobus za đake, koji ne radi već skoro godinu dana, platila pet miliona dinara.

 

Izvor: blic.rs

Foto, naslovna fotografija: Ilustracija

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije