LIDL OD DANAS I U BORU – NAJJEFTINIJA POTROŠAČKA KORPA U SRBIJI

Beograd – Bor, S.M. – Poznati nemački trgovinski lanac, LIDL, konačano i nakon duže pripremanog perioda, otvorio je jutros, tačno u 8 sati, (preko puta Doma zdravlja) svoj savremeni diskont na oko 1.500 kvadrata. Potrošačima je u startu ponduđena najjeftinija potrošačka korpa u Srbiji sa 1.500 proizvoda od kojih je 350 iz naše zemlje.Tu je i mogućnost plaćanja na odloženo, čak do 150 dana. I posebno: do kraja idućeg vikenda LIDL nudi eksluzivne cene razne robe. Na primer: banane za 59,99, piletinu 119,99, kilogram čajne kobasice 300, litar melka 55, jogurt 60 dinara.

Sem Bora, otvoreno je, u još 12 gradova Srbije, 15 LIDL-ovih diskont marketa od kojih samo u Beogradu – pet.

Zanimljivo je da je i u Boru, kao i ostalim mestima sa LIDL diskontima, od pola šest jutros počela da se stvara gužva. Sve je proteklo u najboljem redu i prijatnoj atmosferi.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, presecajući vrpcu na svečanom otvaranju, rekao je da će LIDL doprineti kvalitetnijem sanbdevanju građana, a važno je i to što je oko 50 radnika dobilo posao. On je posebno naglasio da će u narednom periodu biti otvoreno još nekoliko objekata od životnog interesa za stanovništvo, kako u oblasti turizma, tako i cele privrede.

Milikić je nakon izjava novinarima u LIDL-u otišao u Šarbanovac i Gornjane u obilazak gradnje infrastruktrunih objekata.

LIDL će, kako informišu mediji, izazvati oštru konkurenciju među ostalim trgovinskim lancima, što će najverovatnije prouzrokovati niže cene. Tako nešto značajno treba očekivati i u Boru, gde su cene prvenstveno prehrambene robe često među najvišim u Timočkoj krajini, pa i celoj Srbiji.

 

Foto: Solaris media

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije