KRIVIČNA PRIJAVA, UKAZIVANJE NA NEPRAVILNOSTI

Bor, S.M. – Nosilac Izborne liste koalicije „MI ili ONI – Ujedinjeni za Bor“, Dragan Marković, na današnjoj konferenciji za medije, ukazao je na uočene napravilnosti u izbornom procesu. On je pokazao krivičnu prijavu protiv N.N. lica „zbog deljenja paketa s namirnicama glasačima na više mesta“ i crnih džipova bez registarskih tablica koji su sinoć i danas „defilovali“ gradom i selima borske opštine“. Ima još sumnji, istaknuto je, u razne neregularnosti.

-Policija će tek sutra procesuirati prijavu. Uslovi za regularne, demokratske izbore bili su više nego sramni. Demokratija je danas pala u Boru. Nikada ovakvih pritisaka na glasače nije bilo kao ovog puta. SNS i SPS su koristili sve državne resurse, mi smo se snalazili kako znamo i umemo. Vodila se neravnopravna borba za glasača – izjavio je Marković napominjući da nije zadovoljan rezultatom, mada je „ i to dobro jer je kampanja bila nekorektna, a vlast je delila novac siromašnima (socijalnim slučajevima i nezaposlenima) u izbornoj tišini“.

U Vlaškoj stranci „MOST – Bor u srcu“ rekli su da je bilo nepravilnosti više nego ikad i da je i to jedan od razloga za pobedu naprednjaka i socijalista. Oni su naglasili da je pred zatvaranje izbornog mesta u centru Zlota izbio incident. Neko je pozvao telefonom preteći predsedniku Izborne komisije. Nosilac liste, Miki Janošević, rekao nam je – da lista sigurno dobija jedno odborničko mesto, a možda i dva. To se i očekivalo.

Iz tabora naprednjaka u Boru do sada nismo dobili nikakve komentare.

Predsendik SNS-a, Aleksandar Vučić, zvanično je proglasio pobede u Boru, Sevojnu, Aranđelovcu i Beogradu.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije