Koronavirus: U Boru stabilno, Zaječar pred uvođenjem vanrednih mera

Bor – Zaječar, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora od poslednjih informacija do danas, zabeležena su dva nova slučaja virusa korona, što je ukupno 13 pozitivnih osoba na virus.

-Od tri pozitivna rezultata, dva su sa našeg gradskog područja i to sa blagom kliničkom slikom, dok je treća osoba iz drugog mesta, s tim što je testirana u Boru. Na osnovu dosadašnjih rezultata, kompletno stanje je stabilno, mada zabrinjava tendencija rasta obolelih u gradovima u okruženju. Zato ćemo biti prinuđeni da u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje “Timok” pojačamo mere zaštite izjavila je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u gradskoj upravi, epidemiološka slika u Boru je zasad povoljna, ali zabrinjava to što se čekaju rezultati testiranja 127 osoba.

-Treba odgovorno sagledati činjenice na terenu. Čekamo veliki broj rezultata naših sugrađana koji su testirani u prethodnom periodu i na osnovu toga ćemo razmatrati uvođenje vanredne situacije. Od sutra na snagu stupaju nove mere i siguran sam da će to na neki način sprečiti širenje virusa. Grad će aktivno kontrolisati sprovođenje svih mera.”, rekao je novinarima gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić dodajući da se prirpemaju dokumentacija i odluke kako bi se kupovinom PCR aparata ubrzalo testiranje i pristizanje rezultata.

Iz Sportskog centra u Boru stiglo je obaveštenje da od sutra, 17. jula, neće raditi otvoreni bazeni u cilju sprečacavanja mogućeg širenja opasnog virusa.

U susednom Zaječaru, situacija sa koronavirusom je mnogo teža. Kako je saopšteno zabeleženo je 15 novih slučajeva zarađenih ovim virusom. Na lečenju je ukupno 35 građana, s tim što se očekuju rezultati od još 202 testirana na koronavirus. Ovde se razmatra mogućnost uvođenja vanrednih mera.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije