KORONAVIRUS U BOR DOLAZI IZ BEOGRADA!

Bor, S.M. – Na današnjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije rečeno je da je u Boru trenutno osam osoba sa koronavirusom i da su to u uglavnom mladi ljudi sa slabijim simptomima, s tim što je u jednom slučaju virus verovatno dobijen u autobusu, a neki od zaraženih stigli su i iz Beograda. Posebno zabrinjava što se koronavirus opet pojavio u Komunalnom preduzeću “3. oktobar”, gde su preduzete sve neophodne mere zaštite.

Kovid ambulanta “Rudar” od juče je otvorena od 7 do 20, a vikendom od 9 do 17 sati. Upozoravaju se građani sa očiglednim simptomima obolenja respiratornih organa i povišenom temperaturom obavezno dođu u dežurnu kovid ambulantu odakle će biti upućeni na dalju dijagnostiku.

Iz Doma zdravlja saopštavaju da je neophodno da se građani obavezno pridržavaju propisa o zaštiti od zaraznih bolesti i da ostanu krjanje odgovorni.

Danas se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljujući da će nadležni državni organi i službe hitno reagovati ukoliko se nastavi sa povećanim brojem zaraženih koronavirusom i ukoliko ne bude striktnog pridržavanja donetih propisa i mera. Podseća se da opasni virus nije podjedanko zahvatio sva mesta u Srbiji i naglašava se da je Beograd zasad najugroženiji.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije