KORONA U ZALETU: U BORU JOŠ 16 OBOLELIH, U CELOJ SRBIJI 2.412

Bor, S.M. – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, u Boru je od poslednjih informacija zabeleženo šesnaest (16) novih slučajeva virusa, što je danas ukupno 131 aktivnih slučajeva  opasnog virusa.

Nadležni u gradskim zdravstvenim institucijama naglašavaju da je neophodno da se svi građani pridržavaju mera koje je propisao republički Krizni štab. Na građane se apeluje da budu oprezni i pokažu odgovornost, kao i da izbegavaju velika okupljanja koja potencijalno mogu da budu prva opasnost od prenošenja zaraze.

I u celoj Srbiji, posebno u Beogradu, sve je gora epidemiološka slika. Danas je ukupno testiranno 12.617 građana od kojih je 2.412 pozitivno na koronavirus. Šest pacijenata je, nažalost, preminulo, dok su 53 osobe na respiratorima.

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar izjavio je da će mesta u bolnicama u Beogradu biti još za danas i sutra, a posle će najverovatnije neki pacijenti biti prebacivani u bolnice u unutrašnjosti zemlje Epidemiolog Predrag Kon potvrdio je da je njegovo mišljenje da je u glavnom gradu deset puta više zaraženih nego što se zvanično utvrdi. Naredni dani će, smatraju zdravstveni stručnjaci, biti najdramatičniji, pa je zato I neophodno da se svi građani ponašaju krajnje odgovorno.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije