Konkurs za 1060 policijaca, prijave do 5. juna

Bor, S.M. – Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji. Zainteresovani se mogu prijaviti do 5. juna.

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra. Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 biće stručno osposobljeno za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 granični policajac.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs. Video-materijal Centra za osnovnu policijsku obuku je snimljen i na jezicima je nacionalnih manjina, a može se preuzeti sa FTP servera MUP-a.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije