KOMUNALCI U BORU PRED ZIMSKU SEZONU NEMAJU DOVOLJNO KV RADNIKA

Bor, S.M. – Iako je zimska sezona na pragu, borski komunalci nemaju dovoljno kvalifikovanih radnika, u prvom redu – vozača. Očekuje se da ovaj nedostatak bude prevaziđen početkom iduće godine kada počne primena novog zakona o zapošljavanju i mogućnost dobijanja stalnog posla. Evidentan je i odlazak radnika kako iz ovog, tako i ostalih preduzeća u Boru i Srbiji. Iz borskog Komunalnog preduzeća “3.oktobar” ima radnika, čak i na rukovodećim mestima koji su odavno posegli za inostranstvom, neki su stigli čak do Aljaske. U pitanju je, pre svega, veća zarada.

-Sada je najvažnije da je u jeku popravka opreme, nabavka novih kamiona i mašina za čišćenja trotoara. Pripremamo se i za zimske poslove u selima ako prođemo na tenderu. Očekujemo 900 tona soli, tako da ćemo do početka sezone, 15. novembra, biti kompletno spremni. I saradnja sa gradskim službama je na najvišem nivou – izjavili su novinarima u JPK “3. oktobar”.

I u ovdašnjoj Toplani sve je spremno za početak grejne sezone koja startuje za dva dana,15. oktobra. Tople probe su redovne, radijatori su mlaki i ceo sistem polako se uhodava.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije