Knjaževac: RGOŠKA BANJICA POSTAJE REHABILITACIONI CENTAR

Knjaževac, Dušan Mladenović – Ove godine, sem planinskog i seoskog, započeće i razvoj banjskog turizma u knjaževačkoj opštini – gradiće se, na samo šest kilometara od grada Knjaževca, prvi hotel i Zdravstveno-rehabilitacioni blok na Rgoškoj banjici, u selu Rgošte. Investitori su Nacionalni investicioni program i Ministarstvo turizma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Javna nabavka biće raspisana do kraja ove godine, radovi bi trebalo da počnu početkom 2021. Projekat je vredan blizu četiri miliona evra i obuhvata izgradnju 5000 kvadrata korisnog prostora. Hotel je sa četiri zvezdice, imaće 84 postelje i poluolimpijski bazen zatvorenog tipa. Iznad restorana, na samoj Banjici, biće izgrađen zdravstveno-rehabilitacioni blok sa 500 kvadrata. Koristiće se i u zimskom periodu – izjavio je za februarski broj biltena opštine Knjazevac, predsednik opštine Milan Đokić.

Banjska temperatura je 28 – 32 stepena. U vodi ima različitih elemenata koji blagotvorno utiču na zdravlje ljudi. Ima i radona i magnezijuma koji povoljno utiču na kardiovaskularni sistem. Primećeno je i brže zarastanje plitkih ogrebotina i rana zbog prisustva mangana. Zato ovde dolaze ljudi sa svih strana iz naše, ali i evropskih zemalja, jer pomaže i u lečenju reumatskih tegoba i nekih nervnih oboljenja.

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije