Kladovo: Pozorišna predstava “Hor Bečkih dečaka”

Biblioteka “Centar za kulturu“ Kladovo Vas poziva da u utorak 28.marta sa početkom u 19h pogledate pozorišnu predstavu  “Hor Bečkih dečaka” u kojoj igraju: Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković I Irfan Mensur.

Komedija “Hor Bečkih dečaka”  je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova.

Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive kao neki život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao…

Za tu bečku, improvizaciju zadužen je Džoni. Džoni je gastarbajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života. Tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima …To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog kojeg ova predstava može da se nazove i „genetska komedija“.

Po tekstu: Miroljuba Nedovića

Adaptacija i režija: Irfan Mensur

Cena ulaznice je 400 dinara

 

Foto: promo

Izvor: kulturakladovo.rs

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije