Kinezi obećali: Nema otpuštanja radnika iz RTB Bor

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić se prvog dana posete Kini sastao sa zvaničnicima grada Sjamena. Razgovarao je i sa predstavnicima kompanije “Ziđin”, koji su poručili da će kompanija premašiti predviđeni plan investicija u RTB “Bor”.

Tomislav Nikolić boravi u radnoj poseti Kini, a prvog dana posete je razgovarao s gradonačelnikom Sjamena Džueng Đijahanom o produbljivanju saradnje grada Sjamena i Srbije, posebno u oblasti turizma i poljoprivrede, navodi se u saopštenju Saveta.

Gradonačelnik Sjamena istakao je da postoji zainteresovanost kompanija iz Sjamena za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji radi izvoza u Kinu, kao i da će u narednom periodu u Srbiju poslati delegaciju koja će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o konkretnim projektima.

Dvojica sagovornika posebno su razgovarali o akviziciji kompanije RTB “Bor” od strane kineske kompanije “Ziđin”, čije sedište je u Sjamenu.

Nikolić, koji je prilikom boravka u Sjamenu obišao i kompaniju “Ziđin”, razgovarao je i sa izvršnim direktorom i predsednikom Upravnog odbora kompanije Čenom Đinghom.

Predstavnici kompanije “Ziđin” zahvalili su Nikoliću na velikoj zasluzi za njihovu odluku da doću u Srbiju kao i na pomoći koja im je pružena kako bi postupak preuzimanja kompanije RTB “Bora” bio uspešan, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Čen Đingho rekao je da će “Ziđin” ispuniti sva obećanja data srpskom narodu i da će kompanija premašiti predviđeni plan investicija, kao i da neće otpustiti ni jednog radnika RTB “Bora” nakon preuzimanja.

 

 

Izvor: Tanjug, rts.rs

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije