KAMPOVANJE NA BORSKOM JEZERU – ZA SVAČIJI DŽEP

Borsko jezero, S.M. – Cenovnik usluga kampa na Borskom jezeru je među najpopularnijim u Srbiji, mada je interesovanje sve veće, pa je i doći do najboljeg mesta sve teže. Kamping mesto po danu staje 300, šator 200, osoba po danu 150, deca od 7 do 14 godina po danu 100, dnevna boravišna taksa je 50, a za decu upola manje, upotreba kupatila 100 i priključenje na struju 100 dinara.

– Ovaj kamp je na glasu, ne samo što je na najlepšem mestu, nego je voda Borskog jezera prve kategorije, postoji mogućnost ribolova, vožnje čamcem, šetnja dugim stazama oko jezera, izdašna priroda u okolini, tu su i prodajni i hotelski objekti, sportski tereni. Najviše kampera, i to tokom celog leta do kasno u jesen, dolazi iz Bora i okoline. Ovde su i porodice iz Niša, Kruševca, Majdanpeka, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Pomoravlja. U poslednje vreme stižu i Bugari – kaže domar kampa, Dragan Stefanović.

Trenutni kapacitet je 250 kamp prikolica, ali mesta ima i za još 50 prikolica i 30 šatora. Sezona je počela 1. aprila, s tim što se najviše kampera očekuje od sredine maja, u junu, avgustu, pa i septembru. Zanimljivo je da mogu da se nađu i lepo opremljena kamperska mesta sa kućicama na prodaju, dok se nedaleko od kampa, po povoljnim cenama, mogu kupiti vikendice sa manjim i većim plačevima.

Na fotografiji: Dragan Stefanović, domar kampa na Borskom jezeru

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije