KAKO PROMENITI PROBLEMATČNO PONAŠANJE MLADIH?

Predstojeća konferencija u Beogradu pomoći će da Projekat “Promenama na bolje” vidno ublaži problematično ponašanje dece i mladih u Srbiji

Beograd – Bor, 20. jun, SM – U organizaciji Udruženja građana KOKORO Bor, IAN Beograd i Udruženja Nexus iz Vranja, u sklopu projekta “Promenama na bolje”, biće, 23. juna, u beogaradskom EU Info centru, održana Konferencija ‘Prevencija anti-socijalnog ponašanja i podrška resocijalizaciji dece i mladih sa problemima u ponašanju’’. Projekat se realizuje u partnerstvu sa centrima za socijalni rad Bora, Beograda i Vranja. Finasijer je Evropska unija.

Cilj konferencije je predstavljanje značaja socijalne zaštite u zajednici i pozitivnom razvoju dece i mladih iz rizičnih grupa, programa prevencije, uspešne prakse i izazova u implementaciji programa resocijalizacije dece sa problemima u ponašanju.

Na ovom skupu govoriće predstavnici relevantnih institucija i organizacija iz Srbije, kao i gosti iz regiona. Ujedno će biti prilika da se predstave inovativni programi u Srbiji i primena savremenih  međunarodnih programa u radu sa decom i mladima problemetičnog ponašanja. Razgovaraće se i o maloletničkom pravosuđu i implementaciji diverzionih mera i alternativnih sankcija za maloletne učinioce krivičnih dela. Očekuje se i odogvor na pitanje – koliko je napredovanje u ovoj oblasti.

Moderatori su Milojka Milivojević, menadžer projekta „Promena na bolje“, Milena Dimitrijević Tomić, Nexus Vranje i dr Ivana Stojilović, IAN.

Planiran je i razgovor sa predstavnicima medija.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije