“JUŽNA BAČKA” DONIRALA BORU 24 TONE BRAŠNA

Bor, S.M. – Akciju „Briga o starima“, kojom Grad Bor pruža pomoć za 7.500 starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara, podržala je kompanija „Energotehnika Južna Bačka“. Kompanija je večeras donirala 24.000 kilograma brašna koje će se naći u paketima namenjenim najstarijim sugrađanima.

-Grad Bor je iz svog budžeta obezbedio sredstva za pakete podrške našim najstarijim sugrađanima sa malim penzijama. “Energotehnika Južna Bačka” među prvima iskazala je solidarnost ovom vrednom donacijom. Ovo je i primer za svaku pažnju i sigurno će podstaći i ostale preduzetnike i humane ljude – istakli su u rukovodstvu Grada.

Predsednik kompanije “Eenergetika Južna Bačka”, Dragoljub Zbiljić, rođen je i odrastao u Boru i to je bio jedan od povoda da se oduži rodnom gradu. On je rekao:

-Verujem da će ovim primerom poći i drugi, prvenstveno mali privrednici u Boru i okolini. Jer, i Bor se uvek pokazivao i dokazivao solidarnošću u svim krizama i nevoljama. Nemoguće je zaboraviti da su borski rudari gradili i nekadašnju Jugoslaviju, gradili su fabrike i pogone u nerazvijenim krajevima, pruge, puteve, dalekovode, otvarali škole, bolnice, sportske objekte. Ovi dani su posebno teški i za Bor kao i ceo svet i zato ko god može da pomogne treba da pokaže brigu, zajedništvo, razumevanje.

“Južna Bačka” je jedna od vodećih kompanija u Srbiji i regionu u oblasti energetike. U javnosti je prepoznatljiva i kao društveno odgovorna firma koja već dugi niz godina pomaže škole, osobe sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, talentovane učenike, sportske klubove… Godinama je negovana i uspešna saradnja sa bivšim RTB-om Bor.

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije