JOŠ JEDNA, VREDNA, „KRAJINSKA BERBA“ U ROGLJEVU

Negotin, S.M. – Negotinci i Timočani, kao i njihovi gosti pristigli sa svih strana iz Srbije i sveta, juče su, tradicionalno, došli na još jednu „Krajinsku berbu“ i susret sa starim običajima, vinogradarima, pivnicama i najboljim vinima koje samo ovo podneblje daruje.

Za Negotince bio je organizovan besplatan prevoz, ostali su stizali kako se ko snašao i mogao, a svi su bili zadovljni i ponosni na Rogljevo i ovu lepu, turisitčkuu maniferstaciju. Organizatori: Turistička organizacija, Udruženje građana „Rogljevske pivnice“ i selo Rogljevo učinili su sve što se moglo kako bi se pokazali kao vredni i gostoljubivi domaćini. Goste su uveseljavala kulturno-umetnička društva i orkestri iz Zaječara, susedne Rumunije i Negotina. Ni ovog puta nisu izostali trubači poznatog knjaževačkog orkestra „Timočani“.

 

-Opština Negotin je, kroz svoje projekte, odlučila da pomogne u proširenju zasada. Ko god nanovo zasadi vinovu lozu, zavisno od količine, dobiće bespovratna sredstva. To je veliki iskorak napred – rekli su nam vinogradari iz Rogljeva, Rajca, Smedovca.

Pokrovitelj manifestacije bila je Opština Negotin.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije