JI LONG GENERALNI, RADISAVLJEVIĆ IZVRŠNI DIREKTOR RTB BOR, SPASKOVSKI SAVETNIK

Bor, S.M. – Jučerašnju vest Solaris medie da kinseska kompanija “Zijin” preuzima RTB Bor 18. decembra prenelo je više novinskih aganecija i elektronskih medija, a današnje “Novosti” imaju  infromacije po kojima su novi vlasnici “Bora” za  predsednika kompanije postavili svog uticajnog rukovodioca, Ji Longa. Izvršni direktor biće dosadašnji pomoćnik direktora RTB-a za proizvonju, Jovica Radisavljević, rudarski inženjer. Dosadašnji genralni direktor RTB-a, Blagoje Spaskovski ostaje, kako je juče i objavila Solaris media, još tri godine pod ugovorom.

-Ostajem u RTB-u naredne tri godine pod ugovorom kako bi pomogao novim vlasnicima i prijateljima iz Kine –  rekao nam je Spaskovski dodajući da je “Zijin” moćna kompanija koja posebnu pažnju posvećuje zaštiti radnika na radnom mestu i ekologiji. Današnje “Novosti” napominju da je Spaskovksi izjavio da će ostati na mestu savetnika.

U ranijim izjavama kineskih partnera najavljeno je da će oni sve učiniti da se u prve tri godine proizvodnja poveća na 80.000, a nakon šest godina na – 120.000 tona bakra. To je neuporedivo više bakra i zlata nego danas, s namerom da se, od kanadskih vlasnika, uskoro preuzme i otvaranje novog rundika bakra i zlata na lokaciji Čukaru Peki.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije