JEDNA JE ZVEZDA LEPOG, PLAVOG DUNAVA

Našu priču o HTP „Plaža“ – Beograd i hotelskom kompleksu „Aquastar Danube“ – Kladovo započećemo napisom sa sajta Na vodi. com od 14. septembra 2016…

-Kladovo nema more, ali ima Dunav. Tim istim Dunavom najinteresantnije putovanje bilo je letos brodom od Beograda do Tekije i Kladova. „Akvastar Maksim“ je brod koji je za potrebe turista osmislio i finansirao njegovu gradnju, čovek sa strane, ne iz Kladova, Mileta Adžić… Ovo plovno vozilo je uistinu mala oaza hedonizma sa čijih paluba se najlepše doživlavaju obale Dunava i moćna reka… Ukras Kladova je dunavska obala sa uređenim kejom – gradskom peščanom plažom. I sve samo korak od „Zvezde Dunava“, hotela sa četiri zvezdice. Goste čeka vrhunski komfor, otvoren i zatvoren bazen sa slanom vodom, moderan velnes centar…

Aquastar Danube, Foto; Facebook / prtsc

Godinu kasnije, 7. avgusta, na portalu E-Kapija čitamo naslov „Kruzeri donose profit“ kako Vlada Srbije već finansira projekte sedam novih pristaništa na Dunavu među kojima je i Kladovo. Do sada je izgrađeno pet luka, za Kladovo se samo čeka dozvola i ona sigurno stiže 2018. Podunavski gradovi, dakle, snažnije će se uskoro povezati vodenim putem sa Beogradom, što je za turističko Kladovo od ogormnog značaja. Ove godine u dunavske luke, Beograd, Novi Sad i Donji Milanovac uploviće oko 1.000 kruzera, a već iduće, procena je, biće ih dvostruko više i to s bogatim gostima iz Amerike, Nemačke, Kanade, Francuske, Austrije…

Mileta Adžić

-I za moju firmu i ceo naš kraj biće to veliki pomak. Uz podršku lokalne samouprave nastavićemo da širimo turisitčku ponudu „Zvezde Dunava“ i zapošljavati nove radnike. Danas imamo 49 zaposlenih koji reodvno primaju plate. Imamo 60 soba i apartmana, a naša klijentela je 40 odsto iz inostranstva. Ne krijemo – poslujemo izuzetno uspešno – ističe naš sagovornik, prvi čovek „Plaže“ i  „Aquastar Danube“, Mileta Adžić podsećajući da je do 1999. godine radio i privređivao daleko izvan Kladova.

Adžićeva porodica se turizmom i hotelijerstvom bavi ceo jedan vek. Toi im je, veli, u krvi. Zašto je došao na istok Srbije?

-Proradio je neki naš inat. Video sam da su teška vremena i da je privatni sektor u zastoju. Lako je bilo da država obnovi hotel na Borskom jezeru ili da napravi ceo kompleks na Staroj planini. Rodila se ideja, ne da budem jači od države, nego da sagradim nešto čime će se ponositi generacije. Uspeo sam, ali ne stajem. Nastavljamo sa ulaganjima. Jer, Dunav je veliki potencijal, Kladovo je sa HE Đerdap, Nacionalnim parkom Đerdap i svojom uzbudljivom istorijom i areheologijom, sa prirodnim lepotama i okruženjem, centar turizma ovog dela Srbije. Zamislite samo, ovde će se uskoro iz celog sveta zaustavljati stotine kruzera – podseća Adžić.

Prvi čovek „dunavske obale“ kod Kladova kaže da ima puno planova, da mašta, ali vreme i uslovi koje država propisuje pokazaće koliko će uspeti. Ubeđen je da privatni sektor polako napreduje, hvali kolege iz susednog hotela Đerdap i „Tekijanku“. Izračunao je da privatne firme danas u opštini Kladovo zapošljavaju najmanje 1.000 ljudi. Mogućnosti su, veruje, znatno veće.

Mileta Adžić je godinama bio jedan od najistaknutijih sportskih radnaika (rukomet i odbojka) u Srbiji i Crnoj Gori. Poznaje mnoge vrhunske naše i svetske sportiste i sportske radnike. I oni su uvek uz nejga. Zato je i razumljivo što se u njegovom hotelu u Kladovu održavaju najveći sportski skupovi Evrope i sveta. Dolaze i repreznetacije raznih sportova na pripreme, od Perua, Australije, Amerike, Kanade, Japana do Rusije, Turske, Kine, Urugvaja. Ovde je već održana najveća rukometna akademija na svetu, kao i najveći svetski odbojkaški seminar.

Kladovo, tako je očigledno, imalo je sreću da „uposli“, po mnogo čemu izuzetnog privrednika, sportskog i turističkog poslenika, Miletu Adžića.

 

Aquastar Maxim, Foto: Facebook/ prtsc

Nezaboravno krstarenje Dunavom

„Aquastar Danube“ često na svom sajtu iznosi atraktivne i zanimljive ponude koje se ne mogu pronaći na drugim mestima. Na primer, najaktuelnije je krstarenje Dunavom sopstevnim brodom 8 dana ( za dvoje dece do deset godina je gratis), pa „Oktobar na Dunavu“ šest dana, te „Novembarski praznici na Dunavu“ četiri i pet dana. U ponudi je već i nezaboravan doček Nove godine. Programi su bogati i raznovrsni s najvišim evropskim standardima. Hotel je uz plažu i prostire se na 52 ara.

Nagrade i priznanja

Hotel „Aquastar Danube“ sa četiri zvezdice dobio je više vrednih nagrada i priznanja, izdvajaju se: prva ngarada na 31. internacionalnom Sajmu turizma u Beogradu 2009., Turistička prizma 2009. u Novom sadu – Povelja za „Novi kvalitet u turizmu“, TOS: „Turistički cvet“ za najbolji ugostiteljski objekat u Srbiji…

-Posebno su nam bitne svakodnevne pohavale naših gostiju zbog kojih i postojimo. Svako može da se uveri čitajući Knjigu utisaka i komentare na našem zvaničnom sajtu – ponosno izjavljuju u hotelu, poznatom kao „Zvezda Dunava“, ali i „Biser Dunava“.

Gradska plaža pored hotela, Foto: Facebook/ prtsc

Objavljeno u sklopu projekta „Profil i profit najuspešnijih kladovskih preduzetnika“ koji sufinansira opština Kladovo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije