Jedinstvena Srbija u Boru: ODMAH RASPISATI IZBORE U M.Z. I OBEZBEDITI BESPLATAN PREVOZ ZA SVE GRAĐANE!

Bor, S.M. – Najvažniji i prvi koalicioni partner SPS-a, Jedinstvena Srbija, na današnjoj konferenciji za medije u Boru, obavestila je javnost da su istekli mandati većini, ako ne i svim, članovima saveta gradskih mesnih zajednica. Nekima je mandat istekao i pre godinu dana, mada je predsednik Skupštine grada, po zakonu, bio obavezan da raspiše izbore 30 dana pre isteka roka prethodnom sazivu.

-Ovako ponašanje vlasti dovelo je do blokade aktivnosti u mesnim zajednicama zbog čega građani trpe očiglednu štetu. To samo potvrđuje da su mesne zajednice u Boru pod potpunom kontrolom aktuelne vlasti koja, samim tim, naglašeno je, pokazuje nebrigu, a možda i nameru da se mesne zajednice potpuno ukinu – istaknuto je na konferenciji uz podsećanje da odgovorni u Gradu Boru nisu odgovorili na poziv Jedinstvene Srbije da se svim građanima omogući besplatan gradski prevoz kako je to već učinjeno u mnogim opštinama u Srbiji.

Na naše pitanje zašto je predsednik Jedinstvene Srbije u Boru, mr Dragan Štrbac, odsutan, odgovoreno je da je on podneo ostavku zbog “neke vrste sukoba interesa” jer je u gradskoj upravi zaposlen u inspekcijskim službama.
Na primedbu novinara da je on “sitan u sukobu interesa” u odnosu na neke druge koji godinama sede na “dve stolice”, nije bilo odgovora.

Zanimljivo je da je predsednik Skupštine Grada (i predsednik borskog SPS-a), Dragan Žikić danas upozoren od Jedinstvene Srbije (dakle, koalicionog partnera socijalistima) “da ne zloupotrebljava službeni položaj i da odmah raspiše izbore za savete mesnih zajednica”.

 

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije