Izgled novog stadiona u Zaječaru sa 8.186 mesta

Zaječar je jedan od šest gradova, pored Subotice, Loznice, Kraljeva, Leskovca i Vranja koji će dobiti novi stadion. Gradski stadion sa 8.186 mesta i u skladu sa UEFA standardima trebalo bi u Zaječaru da bude izgrađen oko 1 km južno od centra grada, na obroncima Kraljevicе, u sklopu postojećeg sportsko-rekreativnog kompleksa, piše e-Kapija.

Idejnim rešenjem je predviđeno da veličina terena bude 105×68 m, prostor neposredno uz teren sa severne i južne strane 8 m, sa istočne i zapadne 8,5 m, tako da je teren sa okolinom ukupno 121 x 85 m. Teren ima drenažu i grejanje.

Radnije su čelnici FSS i rukovodstvo grada najavili da će stadion biti bez atletske staze i njegovu izgradnju finansiraće Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja. Vrednost investicije je oko 17 mil EUR.

– Ukoliko se isprate rokovi, a za izgradnju stadiona je neophodno oko 20 meseci, to znači da bi do kraja 2021. godine stadioni trebalo da budu gotovi i pušteni u rad – rekao je nedavno direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

 

Izvor: e-Kapija

Foto: Grad Zaječar

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije