Izborna Skupština Vlaške stranke MOST: ZAJEDNO ZA BOLJI ŽIVOT SVIH GRAĐANA I NAPREDAK SRBIJE

Petrovac na Mlavi, S.M. – Država Srbija je zajednička otadžbina i Vlaha i Srba i svih građana ove zemlje, i zato imamo zajednički zadatak da se borimo za boljitak svih i opšti napredak naše zajedničke otadžbine.Vlasi istočne Srbije pokazali su i u ratu i u miru da su uz svoju zemlju i da im je Srbija jedina domovina od koje, s punim pravom, očekuju podršku za brži ekonomski i društevni razvoj i najveće standarde u poštovanju svih nacionalnih prava. Uprkos tome što se danas suočavamo s odlaskom mladih iz naših krajeva i cele zemlje, i što imamo dosta problema, zajedno možemo sve nedaće da prebrodimo i postanemo savremena i moderna evropska država. Ovo je stranka koja u prvom redu okuplja vlašku populaciju, ali i sve ostale koji žele prosperitet, demorkatske slobode, mir i toleranciju na ovim prostorima. Zalažemo se i za pristojnu, radnu i bogatu Srbiju koja će zaustaviti odliv stanovništa, poboljšati natalitet i životni standard i negovati prave vrednosti – istakao je u izlaganju nakon izbora za predsednika Vlaške stranke MOST, Slobodan Perić na jučerašnjoj Izbornoj skupštini u Petrovcu na Mlavi.

Tokom dvočasovnog rada Skupštine izabrani su Glavni odbor, Predsedništvo, Izvršni i Nadzorni odbor, kao i Sud časti stranke. Za zamenika predsednika stranke izabran je Dušan Firović iz Zaječara, a za predsednika Izvršnog odbora Milivoje Janošević iz Zlota.

-Iako smo mlada stranka, osnovani pred martovske izbore u Boru prošle godine, uspeli smo da okupimo više stotina članova iz svih krajeva istočne Srbije i da se, prevashodno u lokalnim zajednicama, nametnemo kao ozbiljan i važan politički partner. Nećemo nikada podržati loše i neprimerene tendencije u društvu pa ma od  koga dolazile. Hoćemo da se borimo za pravdu i istinu, za bolji život naših građana i negovanje najsvetlijih istorijskih, nacionalnih i kulturnih vrednosti. Vlasi su mnogo dali za ovu zemlju i razumljivo je da očekuju podršku i najvišeg državnog rukovodstva. Bilo je do sada nemalo promašaja i nedoslednosti u delovanju vlasti, ali taj “proces” moraće najbrže moguće da se prevaziđe i da krenemo u zajedničko rešavanje problema i gradimo svetliju i realniju budućnost – izjavio je, nakon izbora, Milivoje Janošević.

U Predsedništvu je 18 članova: Slobodan Perić, Dušan Firović, Radovanče Aleksić Čeleks, Zoran Đorđević, Milivoje Janošević, Radoica Trailović, Vlasta Martinović, Petar Agan Janošević, Vojislav Živanović, Goran Krstić, Dragan Tanasković, Vićentije Bultić, Dragiša Novaković, Sima Stanković, Slaviša Marjanović, Goran Mladenović i Saša Stojanović.

Skupštini je prisustvovalo i najuže rukovodstvo Opštine Petrovac na Mlavi i predstavnici Nacionalnog saveta Vlaha Srbije.

Telegramsku čestitku za uspešan rad Skupštine poslao je državni seketar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ivan Bošnjak.

U prepunoj sali Kulturnog centra bili su delegati iz svih opština istočne Srbije koji su, na kraju uspešnog rada Skupštine, dugim aplauzima pozdravili folklor domaćina.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije