Izbori: NAPREDNJACI NAJNAPREDNIJI, MOST OSTAJE U ISTORIJI, SAČUVATI KOALICIONI BLOK?

Bor, S.M. – Koalicija SNS-SPS pobedila je ubedljivo, opozicija se nije obrukala, umerena Vlaška stranka MOST je zadovoljna. Ovo je najkraći rezime jučerašnjih lokalnih izbora u Opštini Bor koji su protekli u napetoj atmosferi s nemalo nepravilnosti o kojima će se tek pričati već od sutra. Naprednjaci su, nakon izbornih rezultata, iskazali zadovoljstvo još jednim uspehom napominjući najznačajniju ulogu Aleksandra Vučića i njehovu želju da nastave „putem razvoja Bora, grada koji im je najvažniji“.

U lokalni parlament ulaze koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije  sa osvojenih 58,52 odsto glasova, koalicija opozicionih stranaka „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor“  sa osvojenih 16,48 odsto glasova, koalicija pokreta Dosta je bilo i Dveri Srpske  sa 8,17 odsto glasova i Vlaška stranka Most  koja je dobila 4,01 odsto glasova.

SNS – SPS će imati 24 odbornika, Mi ili ONI sedam,  Dosta je bilo i Dveri Srpske tri odbornika i Most, jednog odbornika.

-„MOST“ ostaje u srcu i – u istoriji. Za samo nedelju dana efektne kampanje ušli smo u opštinsku skupštinu i to je za nas najbitnije. Da li je jedan ili su dvojica odbornika – nije od posebnog značaja. Nepravilnosti jeste bilo, nastavljamo da razvijamo ovu stranku čekajući novu priliku – kaže prvi s liste, Miki Janošević posebno se zahvaljujući svojim biračima u Zlotu,Šarbanovcu, Brestovcu i Oštrelju.

Miki Janošević je najzadovoljniji i među pozicijom i opozicijom – posle više godina vraća se u skupštinske klupe

Dragan Marković iz koalicije „MI ili ONI -Ujedinjeni za Bor“ smatra da se, u uslovima naprendjačke opšte „opsade“ opštine i korišećenja svih mogućih državnih resursra, nije moglo više. Nepravilnosti nije malo bilo, čak bi u nekim slučajevima aktere trebalo da bude sramota. Pokušaćemo, naglašava on, da sačuvamo jezgro ove koalicije. Naših sedam odbornika su dokazani, obrazovani i vredni ljudi koji će sve učiniti da se poboljša rad lokalnog parlamenta. Verujemo da će i ostali iz opozicione opcije biti na visini obaveze.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije