Izbori: „MI ILI ONI – UJEDINJENI ZA BOR“ – SNAŽNO PROTIV NAKARADNE VLASTI!

Bor, S.M. – Došlo je vreme da kažemo – Mi ili Oni, da se nešto menja nabolje ili da i dalje trpimo aktuelnu nakaradnu vlast koja je, hteli ili ne da priznamo, Basen Bor dovela do kolapsa. Od mogućnosti da vratimo stari sjaj i da sa rekordnom cenom bakra i ogromnim ulaganjima postanemo uzdanica razvoja istočne Srbije, sagradili smo neverovatni politički bastion Beograda. Zašto nakaradnu vlast, pa zato što se godinama vrte u krug isti ljudi samo preobučeni u druge partijske dresove. Nekadašnji URSOVCI danas su listom naprednjaci, izvornog SNS-a nema ni u tragovima. Ova lokalna vlast je ne od pre pet godina kako je na republičkom nivou, nego još toliko godina unazad samo što se umesto radikala i ursovaca i još ponekih sada pojavljuju naprednjaci čija je politika, posebno u Boru, bila i ostala „korak napred, dva koraka nazad“. Bor je možda i pred najvećom dilemom do sada: prodati strancima ili ostaviti kombinat bakra u našim rukama. Mi smo protiv bilo kakve prodaje i odricanja od nacionalnog blaga. Za odugovlačenje i kvalitetnije rešavanje probelma RTB -a veliku odgvornost snosi sadašnja državna vlast. Bor je suočen i sa urušenjem javnog sektora u kome se gomilaju ogromni gubici i prave svakodnevne štete. Sumnja se da je ova vlast  spremna da proda i neka javna preduzeća, priča se da su novopečeni biznismeni već bacili oko na Vodovod i „3.okotbar“. Mladi odlaze iz grada koji je nekada bio industrijsko srce bivše Jugoslavije, nezaposlenost je prevršila svaku meru, kriminal i korupcija caruju na očigled celog naroda… Ovako komentariše aktuelne probeleme u Opštini Bor nosilac zajedničke liste „MI ILI ONI…“ na predstojećim lokalnim izborima, dipl. inž. Dragan Marković.

Lista jedinstvenog bloka: Narodna stranka, DS, Vlaška narpedna stranka, DSS, Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratska stranka imaće svih 35 odborničkih kandidata za izbore 4. marta. Od juče se za zajedničku listu sakupljaju potpisi u kancelariji na Zelenoj pijaci. Od danas su otvorene još dve kancelarije: u glavnoj ulici Moše Pijade, prkeo puta Doma kulture (bliže semaforu), a od večeras biće dostupna i tgreća kancelarija u NGC.

-Prezadovljni smo odzivom građana. Bez svojih glasila i neophodne snažnije propagande uspeli smo da animiramo mnogobrojne građane. Očekujemo da prvih dana iduće nedelje predamo zajedničku listu sa potrebnim brojem potpisa i tog tenutka krećemo u agresivniju kampanju. Lično nemamo aposlutno ništa ni protiv koga u suprotnom taboru. Vidimo svoju šansu i trudićemo se da je iskoristimo. Dosadašnja vlast oličena u SNS – SPS imala je previše vremena da se dokaže, ali je očigledno da su pali na ispitu. Ukoliko građani misle da im je dobro i da su im stari, dugogodišnji neprormenjivi kadrovi i dosadašnji politički moćnici bolja i bliža opcija, nemamo ništa protiv. Mi hoćemo da im pokažemo da možemo kvalitetnije i odgvornije da radimo i da svima stavimo do znanja da je Bor zaslužio više nego što sada ima. I to u svakom pogledu. Normalna je apsolutno razumljiva krilatica koja kruži ovih dana: BOR BORANIMA. Ukoliko se proda i RTB-e, što se javno zagovara, ovaj narod ostaje na milost i nemilost stranih gazdi i u položaju sluganstva za puko preživljavanje. Naša sela su danas opustela, a biće još neuporedivo teže kad RTB-e ode u tuđe ruke. Već imamo primera gde se izrabljuje domaća radna snage, gde se nemilosrdno otpuštaju i šikaniraju radnici i gde, naprosto, nema značajnijeg boljitka ako niste svoj na svome. Naš narod je to iskustvo sticao vekovima i nema toga ko će da ga drugačije predstavi – naglašava Marković podsećajući da će posebnu pažnju posvetiti razgovoru sa ljudima na selu čiji život i porbleme odlično poznaje jer je „rođen i odrastao u ovom podneblju“.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije