Izbori 2020: NAPREDNJACI UBEDLJIVI, PARLAMENT BEZ OPOZICIJE

Ovogodišnji parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji protekli su u znaku ogromnog uspeha SNS-a koji su, prema nezvaničnim rezultatima, osvojili 63,4 odsto glasova od izašlih birača i 190 poslaničkih mandata. Drugoplasirani je SPS sa bilansom od više od 10,5 odsto i 30 mandata, a sledi lista “Aelksandar Šapić – Pobeda za Srbiju” sa 4 odsto glasova i najmanje 11 poslaničkih mandata. Postoji mogućnost manjih oscilacija do konačnog ishoda, ali bez značajnijeg pomeranja u procentima.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić, posle 22 sata, u prvom obraćanju je rekao:

-Ovo je istorijski trenutak za našu stranku. Od nešto više od 3 miliona izašlih građana na birališta dobili smo preko 2 miliona glasova. Pobedili smo svuda i gde smo gubili, u svakom mestu u insotranstvu, pa i tamo gde nikad nismo pobeđivali. U Republici Srpskoj dobili smo čak 90 odsto glasova. Nemamo rezultate sa KiM, mada je izlaznost rekordna… Ovo je do sada bila i najčistija kampanja. U parlament ulaze i partije četiri nacionalne manjine. Veruejm da će u parlament ući i POKS – Pokret za obnovu kraljevine. Ovo ne znači da je narod zadoovljan sa nama, nego da se traži mnogo više od nas, da dođu mladi, da uložimo još veću energiju… Rekli smo narodu da ćemo do 2025. godine dodatno izgraditi Srbiju i da ćemo se meriti sa najrazvijenijim zemljama sveta… Tajna uspeha je u planu i programu, u onome što radite, a ne u kritici, što može svako. U lokalu smo možda izgubili samo u jednoj ili dve opštine. Ovo je neverovatan uspeh. Hoćemo Vladu od više stranaka i da ubrzamo evropski put i da idemo u dodatne reforme… Neću da čujem za bahatost, aroganciju i oholost… Od Nove godine moraćemo mnogo toga da menjamo. Jer, bez promena neće biti budućnosti. Po prvi put sam optimista za srpsku budućnost…

U emisjiji RTS-a o izborima, posle 20 sati, istaknuto je da će “parlament praktično ostati bez opozcije” i da je pitanje da li će naprednjacima trebati koalicija sa socijalistima.

 

Na fotografiji: Izborno mesto u školi Branko Radičević

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije