Ivan Pešić: BOR ZA TRI GODINE DOBIJA FUDBALSKOG PRVOLIGAŠA

Bor, S.M. – Na svečanosti povodom Dana fudbalskog saveza Borskog okruga i 100 godina fudbala u istočnoj Srbiji, prekjuče je u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru, predsednik FK Bor, Ivan Pešić, izjavio novinarima da je “fudbal u Boru poslednjih sedam, osam godina u očajnom stanju, ali da će Bor za tri godine imati prvoligaša”. Sadašnje rukovodstvo se trudi da fudbalski Bor bude na višem nivou. Predsednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, Novica Tončev, rekao je da j prvi cilj – da svaki okrug u Srboji ima super ili prvoligaša. U prvom planu su Bor, Zaječar, Pirot, Jagodina…

Na skupu su, u prisustvu funkcionera FSS, prijatelja fudbala i sportskih radnika, najzaslužnijima za razvoj fudbala u ovom delu Republike uručena su priznanja. Istaknuto je da je sklopu Saveza 49 klubova od kojih su i dva malog fudbala i jedna ženska ekipa.

-Fudbal je glavni i najpopularniji sport u svim gradovima i zato se ulaže u ovaj sport. Gradovi koji nemaju dobro organizovan fudbal siromašniji su i to je saznanje koje ne može da se zanemari – rekao je predsednik Skupštine FK Bor, Blagoje Spaskovski.

Fudbalski klubovi Bor i “Timok” iz Zaječara su prošle, 2019. godine navršili 100 godina postojanja, što je redak jubilej vredan svake pažnje.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije