ISTOČNA SRBIJA U „CRVENOM“, VREME JE „VEOMA OPASNO“!

Beograd-Bor, S.M. – Za veći deo Srbije, gde spada i istočna Srbija, proglašen je crveni meteoalarm , što znači da će uskoro vreme biti veoma opasno. Kiša koja pada, i koja se prognozira za neredni period, ledi se pri tlu. Led i sneg će još više nego trenutno okovati gradove i sela, posebno planinske predele. U Beogradu je već na snazi preporuka da se iz stanova ne izlazi napolje bez preke potrebe.

JP „Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da zbog ledene kiše budu izuzetno oprezeni. Na snazi je četvrti stepen pripravnosti. Ekipe putara na državnim saobraćajnicima prvog i drugog reda, prilazima planinskim centrima i graničnim prelazima dežuraju danonoćno. Preporuka je da se obavezno korsiti zimska oprema, mada je najbolje ostati kod kuće.

IZ RTB-a Bor obeveštavaju da im je oteženo dopremanje koncentrata bakra za preradu u topionici iz Prahova i Majdanpeka, što će se direktno odraziti na proizvodne rezultate.

Bor je i danas bio u snežnoj blokadi. Ulice i glavni putevi samo su delimično očišćeni, trotoari su ostali zavejani. Zimske službe komunalaca nisu u stanju da se izbore sa ovakvim kijametom, niti su dobro opremljene, a, izgleda, i snabdevene. Sve oči su uprte u mehanizacija RTB-a i zaječarskog STRABAG -a.

Iz borske Toplane, zasad, nema obaveštenja kakvo je stanje sa rezervama uglja i ostalih energeneata. Kvalitet grejanja nije najbolji, mada su radijatori topli 24 sata.

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije