IN MEMORIAM: VOJISLAV STEPANOVIĆ JAZA (1955.-2019.)

Bor, S.M. – Bor, kao i svako, nešto veće mesto u Srbiji, ima svoje zanimljive i prepoznatljive ljude, one po kojima se grad prepoznaje i koji ostaju kao svedoci jednog vremena i običaja. Jedan od takvih je, sasvim sigurno, bio i Vojislav Stepanović Jaza, čovek neponovljivog šarma kojeg je nemoguće zaboraviti.

Još u mladosti zavoleo je rukomet. Postao je trener mlađih kategorija, stotine devojčica je prošlo kroz njegovu rukometnu školu, među njima i neke bivše reprezentativke. Godinama je radio i kao rukometni sudija, pravedan i pravičan. Svi koji su ga poznavali, tvrdili su da je Jazu krasilo prventveno poštenje, i po toj osobini Bor ga najviše i pamti. Početkom ove godine, dobio je i povelju za istaknutog sportskog radnika.

Osim u sportu, Jaza je godinama radio kao trgovac, prodavajući nameštaj u kvartu zgrade “Dupleks” gde je i upoznao najviše naroda iz Bora i okoline.

Poslednju deceniju radio je u kafani “Brest”, svake noći dočekujući goste i u najsitnije sate s osmehom i pažnjom.  Otišao je zauvek iznenada, skrhan najtežom bolesti. Neočekivano i tiho, onako tiho kako je i živeo.
Iza njega ostao je sin Vojislav, odlični student medicine, koji će imati puno razloga da pamti oca po dobroti,  skromnosti, pravičnosti…

Sahrana je sutra, 1. novembra, u Jazinom rodnom Davidovcu.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije