Igricu „Tomovača“ preuzelo 30.000 korisnika

Nova igrica za pametne telefone “Tomovača”, čiji je glavni junak predsednik Srbije Tomislav Nikolić, privukla je pažnju javnosti i izazvala brojne komentare na društvenim mrežama.

U opisu igrice korisnici se pozivaju da pomognu Tomi da sakupi što više šljiva i kazan za pečenje rakije na putu do Bajčetine.

Među savetima kako savladati ovu avanturu navodi se da se “helikopter pokvario, džiperi su se zadržali u Zaječaru, pa se Toma zaputio kroz šljivike i livade”.
“Pomozi mu da sakupi što više šljiva i napravi rakiju. Koristi Tominu vernu čuturu kako bi odbijao neprijateljske manevre. Skupi bar 15 šljiva i onda je vreme za Tomovaču!!!”, navodi se u uputstvu igrice.

U igrici se prikazuje predsednik, koji u narodnoj nošnji sa šajkačom na glavi i čuturom u ruci, trči po livadi i nailazi na brojne prepreke, a igrač treba da mu pomogne da ih prevaziđe.

Dok u pozadini svira narodna muzika i kolo, on skuplja šljive koje donose “pojene” i izbegava penušave krigle sa pivom, koje ga gađaju, a ako naiđe na borovnicu može da je iskoristi i prizove drugog junaka – Boru Drljaču, pevača folk muzike, u pomoć. Tada dobija štit u obliku čokanja i postaje neuništiv, a njegov pohod prati pesma Mitra Mirića – “Ne može nam niko ništa”.

Za najistrajnije igrače postoje zanimljive nagrade u vidu posebnih odela pod nazivom “Toma diploma”, “Toma grobar” ili “Toma bin-Šljiva”, kao i pozadina “Beograd na vodi” ili izbor različite folk muzike i pojavljivanje folk pevača Mitra Mirića.

U slučaju da igrač napravi grešku pa junak nastrada, pojavljuje se slika predsednika i poruka sa njegovim glasom: “Vi ste se borili najbolje što možete, a to je bilo mnogo bolje od mnogih od vas”. Tu, pomalo nejasnu, rečenicu predsednik je uputio srpskim sportistima prilikom dočeka sa Olimpijskih igara.

Aplikaciju “Tomovača” do sada je preuzelo više od 30.000 korisnika a među korisnicima na Gugl pleju dobila je najveće ocene i samo pohvalne komentare, osim jednog koji je zamerio što se u igrici ne pojavljuje i predsednikova supruga Dragica. Autor je na to odgovorio da je Dragica “u privatnoj crkvi u Bajčetini pa ne može sada da dođe”.

Iza autora igrice “Lukica Studios” krije se srednjoškolac iz Kragujevca koji za Danas kaže da je na ideju da napravi ovakvu igricu došao dok je brao šljive, u želji da nasmeje Balkance kojima je rakija omiljeno piće. Za glavnog protagonistu izabrao je baš “precednika Tomu” jer smatra da je on najveći ljubitelj rakije u ovom delu sveta, a kako kaže, nije ni sanjao da će igrica postići ovoliku popularnost jer mu je cilj, dok ju je pravio, bio samo da zabavi svoju porodicu i prijatelje u školi.

Autor naglašava da je igrica zabavnog karaktera i da nije namenjena da nekog uvredi. Nada se da predsednik neće biti ljut i da će probati da igra „Tomovaču“.

_

Izvor: danas.rs

Foto: Youtube/ prtsc

_

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije