HALOVO POSTAJE REGIONALNI CENTAR ZA KOMUNALNI OTPAD

Projekat Regionalnog centra za upravljanje otpadom “Halovo” treba značajno da doprinese rešavanju problema upravljanja komunalnim otpadom u timočkoj regiji, i to u skladu sa zakonima Republike Srbije i EU. Ministarstvo životne sredine  nedavno je dalo suglasnost o Strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu Regionalnog plana upravljanja otpadom (u projektu su sve opštine Timočke krajine sem Sokobanje). Iz Ministarstva je takodje najavljeno da će do kraja ovog meseca dati i saglasnost na Regionalni plan upravljanja otpadom. Ovu vest saopštili su medijima u RARIS-u.

Grad Zaječar i lokalne samouprave, partneri na projektu, pri kraju su procesa zajedničke javne nabavke konsultantskih usluga za javno-privatno partnerstvo  budućeg Regionalnog centra za upravljanje otpadom.Očekuje se potpisivanje ugovora do kraja oktobra.

Halovo, u zaječarskoj opštini, u blizini bugarske granice, po mnogo čemu sudeći, nakon 15,20 godina od začetka ideje, izgleda da će uskoro postati jedan od najvećih centara za prikupljanje komunalnog otpada u Srbiji. Novi dogovori sa lokalnim samoupravama predstoje, a država je već preduzela odgovarajuće mere.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije