GREJANJE U BORU POČELO OD JUTROS, ENERGENTI OBEZBEĐENI ZA CELU SEZONU

Bor, S.M. – Direktor JKP Toplana, Milutin  Simić izjavio je danas da je grejna sezona u Boru počela od danas jutrošnjim uključenjem sistema za ceo grad. Najkasnije,posle 9 sati, topli radijatori biće i u Novom gradskom centru. Tople probe su uspešno završene prethodnih dana, mada je dolazilo do proboja na većem broju mesta na celoj topilifikacionoj mreži. Sada su svi kvarovi i “proboji” sanirani, tako da se očekuje grejanje po utvrđenim standardima.

-Grejanje je kao i u celoj Srbiji od 6 do 21 sat, s tim, ukoliko bude temperatura niža od minus pet, sistem ćemo uključivati i noću. Ovih dana grejanje će se usklađivati sa spoljnom temperaturom. Građani treba da shvate da se Bor greje u specifičnim uslovima – iz jednog mesta, a ne iz više toplotnih izvora kao u ostalim gradovima. Ipak, očekujemo propisno zagrejane prostorije, kako je bilo i prošle sezone, moguće je i bolje. Ceo posao radimo u saradnji sa gradskim vlastima čija podrška neće izostati ni ovog puta – kaže Simić.

Na stovarištu Topalne je trenutno 10.000 tona uglja. Ovaj energent kasnije će stizati po dogovorenoj dinamici, tako da će do kraja sezone biti dovoljno svih enrgenata. Ekipe radnika danonoćno dežuraće na terenu kako bi svaki kvar bio što brže otklonjen.

 

Na fotografiji; Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić u kontrolnoj sobi Toplane pred uključenje sistema grejanja

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije