GRADSKA SKUPŠTINA BORA O GUBITAŠIMA, NOVOJ TOPLANI, VETROELEKTRANI, KONKURSIMA…

Bor, S.M. – Odbornici Skupštine grada Bora na sutrašnjoj sednici (direktan prenos TV Bor) raspravljaće, u prvom redu, o izveštaju o radu javnih i komunalnih preduzeća u prošloj, 2019. godini, posebno o gubicima u Toplani (151 milion) i Vodovodu (oko 90 miliona). Ova dva javna preduzeća nastavila su sa gubicima i u prvih šest meseci ove godine: Toplana je zabeležila minus od 154, a Vodovod od 24,5 miliona dinara. Njima se pridružuje i JP “Bogovina” sa gubitkom od milion dinara. Preostali deo javnog sektora poslovao je pozitivno.

-Došlo se do zajključka da se do nove Toplane jedino može doći uduruživanjem privatnog i javnog sektora. Intencije i države su da se sa čvrstih goriva, u ovom slučju umesto uglja, koriste  ekološki, zdraviji energenti. Ukoliko ceo posao zavšimo za tri, četiri godine bio bi to pun pogodak. Očekujemo i podršku države, prevashodno u rešavanju gubitaka koji se gomilaju duži niz godina – naglašavaju u JKP Toplana koja je ubedljivo najveći gubitaš u celom javnom sektoru.

Na dnevnom redu posebnu pažnju pobudiće predlog o započinjanju javno-privatnog partnerstva za projektovanje, izgradnju i finansiranje nove Toplane i izradu Plana detaljne regulacije za dalekovod vetroelektrane na Crnom vrhu.

Biće reči i o sprovođenju konkursa za direktore JKP “3. oktobar” i Zoolološki vrt.

Sutrašnje zasedanje, zbog epidemiološke situacije, održaće se u bioskopu „Zvezda“.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije