Gradonačelnik Bora: NIKO NE MOŽE DA SE IGRA JAVNIM NOVCEM. PONOVLJENA REKONSTRUKCIJA DEČJEG IGRALIŠTA!

Bor, S.M.- Nadzorni organ Gradske uprave Bor naložio je danas izvođaču radova da skine tek postavljenu bezbednosnu podlogu i ponovo obavi još neke sitnije radove na Dečjem igralištu kod Doma kulture.

-Niko ne može da se igra javnim parama. Jer, u rekonstrukciji igrališta izdvojeno je 5,2 miliona dinara. Ugovorene obaveze moraju da  se ispoštuju bez obzira o kojoj se firmi radi, borskoj ili sa strane. Dok se propisno na završi kompletan posao – nema plaćanja. Očekujemo da će igralište biti završeno najkasnije za nedelju dana. Nismo zadovoljni ni održavanjem javne rasvete i zato smo raskinuli ugovore sa dosadašnjim izvođačima radova. Odmah nakon novogodišnjih praznika rešavamo i taj problem – izjavio je na gradilištu gradonačlenik Aleksandar Milikić podsećajući da će se na proleće nastaviti rekonstrukcija sportskih terena u nekim školama i na dečjim igralištima u centru grada.

Milikić je posebno naglasio da je krajnje vreme da se uvede komunalna policija i to će biti jedan od prioritetnih zadataka Gradske uprave.

– Istina je da smo zvanično zatražili i da se pojedini objekti u vlasništvu RTB-a – zbog opšteg interesa građana – zakonski, ukoliko je moguće, “prebace” na lokalnu samoupravu. Očekjuemo da će se i to pitanje rešiti do kraja ove godine. Na primer, reč je, između ostalog, i o Kapiji Bora i delu plaže na Borskom jezeru.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije