Gradonačelnik Bora: KUD “BOR” JE PONOS NAŠEG GRADA

Bor, S.M. –  KUD “Bor”, osnovan pre 75 godina, danas je ponos Bora i jedna je od najstarijih društvenih organizacija. Bio je to povod da gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, danas poseti  “Centar za kulturu grada Bora”, ustanovu pri kojoj je  kulturno-umetničko društvo “Bor” od 1994. godine, i da mladim umetnicima i rukovodstvu Centra čestita redak jubilej.

-KUD “Bor” je ponos ovog grada i zato ćemo uvek podržavati i poklanjanti potrebnu pažnju i Centru za kulturu i  kulturno-umetničkom društvu “Bor” koje okuplja 250 članova. Mnogi koncerti i raznovrsni nastupi širom Srbije i inostranstva pokazali su kvalitet, ali i ljubav prema gradu i svojoj zemlji, što ne može da ostane nezapaženo. Od folkora do sekcija iz više oblasti kulturnog stvaralašatva neguje se neiscrpna energija mladosti, tradicije i običaja. Grad će još više pokazati sluha i razumevanja za ovo društvo koje će pomoći prezentaciji ne samo kulturnih, nego i turističkih potencijala i resursa ovog kraja – rekao je Milikić.

O planovima i ambicijama, kao i bogatoj tradiciji KUD-a “Bor”, gradonačelnika su upoznali predstavnici “Centra za kulturu grada Bora” Daniel Čorboloković, Dragan Petrović i Simonida Gavrić.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije