GRAD ZAJEČAR DARUJE GRAĐANIMA 1000 USKRŠNJIH JAJA, U BORU MAKSI DISKONT ČASTI DECU

Bor – Zaječar, S.M- Uskršnji praznici u dva najveća timočka grada, Boru i Zaječaru, biće obeleženi tradicionalnim običajima, dostojanstveno i lepo, s tim što su najavljeni i neki posebni, manje ili više, zanimljivi događaji.

Zaječar: Grad će, na dve lokacije, kod crkve i na glavnom trgu, u nedelju, na Uskrs, darovati građanima 1000 uskršnjih jaja.

U Boru će, u subotu, 27. aprila, od 11 sati, dan pred Uskrs, najveselije biti na platou diskonta MAKSI, gde će ova firma, zajedno sa UG “Izbor postoji”, organizovati decu koja će farbati jaja za Uskrs. Istovremeno biće i muzike, igre, posluženja. Ribolovačko društvo Bor svim devojčicama i dečacima ispred MAKSI-ja pokloniće besplatno članstvo.

Zaječar: Za vreme celog praznika biće otvorena vrata Narodnog muzeja, carske palate “Feliks Romulijana” i Radul begovog konaka. Isto će biti i za prvomajske praznike.

U Boru je jedino najavljen, od danas, početak sezone na Lazarevoj pećini u Zlotu.

Pravoslavne crkve u oba grada imaju svoje programe bogosluženja za uskršnji praznik.

U Boru je, pre dva dana, objavjen kompletan program Prvomajskog uranka koji će tradicionalno, uz besplatan autobuski prevoz, najviše naroda okupiti na Borskom jezeru. Biće, sva tri dana praznika, opušteno i veselo i na Zlotskim pećinama, na Stolu, u gradu, u Brestovačkoj banji.

Najzad i informacija iz borskog Centra za kulturu koja zavređuje posebnu pažnju: direktor ove ustanove, Danijel Čorboloković izjavio je našem novinaru – da će od iduće godine, na Dan rudara, 6. avgusta, ponovo biti organizovana nekada čuvena manifestacija “Kosidba na Stolu”.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije