Fudbalska zona Istok: BOR IGRAO NEREŠENO SA “HAJDUK VELJKOM”

Bor, S.M. – U drugom kolu novoformirane Fudbalske zone Istok ekipa Bora igrala je nerešeno na svom stadionu protiv “Hajduk Veljka” iz Negotina – 1:1. Bila je to ravnopravna igra u kojoj su gosti zahvaljujući jedanaestercu izvukli bod.

-Nismo nezadovoljni, jer je ovo najmlađa ekipa u našoj ligi sastavljenoj od klubova iz Borskog, Zaječarskog i Pirotskog okruga.Verujemo da ćemo u narednim utakmicama pružiti bolju igru i na kraju sezone ostvariti cilj – sredinu tabele. Raniji planovi da se iz godine u godinu penjemo lestvicu naviše relano nisu mogući, jer startujemo sa praznom kasom i bez i najosnovnijih uslova. Još jendom smo se obraćali gradskim funkcionerima za podršku, ali, po običaju, nije bilo razumevanja. S obzirom da smo u grupi prioritetnih sportova u loklanom budžetu za iduću godinu preostaje da izdržimo još nekoliko meseci. Sem bitke za bodove primorani smo, eto, da vodimo i borbu za goli život – kaže predsednik FK “Bor 1919”, Ivan Pešić.

Kako dozanjemo od  Pešića, narednih dana počeće i pripreme za obeležavanje 100-godišnjice FK Bor. Već je izvesno da će tim povodom biti promovisana publikacija “100 godina FK Bor” i odigrana utakmica između domaćina i jednog beogradskog superligaša. Najzaslužnijima u jednovekovnoj istoriji nekdašnjeg “Reala sa pirita” biće uručena priznanja.

Bor sledeće subote igra sa vrlo dobrim timom Bogovine.

 

Foto: Ilustracija – Pixabay

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije