FK BOR DOBIO PODRŠKU GRADA – NA POMOLU SRPSKA LIGA

Bor, S.M. – FK Bor, nekadašnji provligaš i učesnik evropskog kupa, danas član Zone Istok, na dobrom je putu da ponovo krene stazama stare slave i vine se u vrh srpskog fudbala. Podrška FSS od pre neki dan pojačana je i prihvatanjem gradskog rukovodstva da se “rudarima” pomogne u najvećoj mogućoj meri. Jer, jedino tako je moguće da se što pre stigne do vrha srpskog fudbala, tamo gde je Boru odavno i bilo mesto u njegovoj stogodišnjoj tradiciji.

-Velika je stvar što su FSS i predsednik Slaviša Kokeza odlučili da se u Super ligi ostane na istim pozicijama kao i pre uvođenja vanrednog stanja zbog koronavirusa. Taj potez omogućiće da se i u nižim rangovima primeni isti aršin, a to opet znači da je moguće da klubovi iz Borskog okruga, Majdanpek i Slatina, zadrže dosadašnji status. Rečju, moguće je da se spasu ispadanja iz sadašnje lige. Učinićemo napore i da se Bor iz Zone Istok preseli u viši rang, u Srpsku ligu. U tom slučaju realtivno brzo, za dve do tri godine, došli bi se saveznog ranga. U dogvoru sa gradonačelnikom Milikićem imaćemo punu podršku za ove planove. Ovih godina stagnirali smo jer raniji predsednik opštine Petrović nije želeo ni da razgovara o borskom fudbalu i to nas je koštalo. Danas u nastavak prvenstva ulazimo sa gotovo kompletno obnovljenim klubskim prostorijama i dobrim delom stadiona, nabavili smo opremu za prvi tim i podmladak, očekujemo početkak radova na pomoćnom igralištu. Posebnu pažnju posvećujemo Školi fudbala u kojoj danas trenira više od 100 dečaka. Posebno je važno da naš podmladak neće plaćati članarinu, da smo obezbedili tri vrhunska trenera, da je dogovoren besplatan prevozi i hrana. Svega toga prethodnih godina nije bilo ni slučajno – kaže predsednik FK “Bor 1919”, Ivan Pešić.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić rekao je da je “grad bakra” sportska sredina i da je FK Bor decenijama privačio najviše publike iz cele Timočke Krajine, ali i da je ponovo došlo vreme da se vrati stari sjaj i ugled stogodišnjaku. Grad će, podsetio je, sa svoje strane učiniti sve u granicama mogućnosti da se reše nagomilani problemi i krene putem uspeha. Već ove godine stadion će poprimiti novi izgled, najintenzivnije radiće se sa podmlatkom, prvi tim planira veće domete.

Na nedavnom sastanku sa rukovodstvom grada bili su i potpredsednici kluba, Tefik Derviši i Branislav Dobromirović.

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije