EKSPRES I KAPIJA BORA OSTAJU NAJVEĆA GRADSKA RUGLA?

Bor, S.M. – Kako je nedavno izjavio gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, grad ima mogućnost da od napuštene zgrade “Mulen Ruža” sagradi stambeni objekat, kao i da se na lokaciji bivše “Zastave” podigne tehnološki park.

Objekti i prostor bivšeg restorana “Ekspres” i dalje su u sudskom postupku oko privatizacije, a da bi lokalna samouprava otkupila ovu nekretninu potrebno je jedan i po milion evra. Grad ne raspolaže tolikim sredstvima, pa adekvatno rešenje zasad nije na vidiku. Jos teže će se rešiti pitanje ponovnog propadanja zdanja “Kapija Bora”. U ovom slučaju, udela u odlučivanju će svakako imati i nadležne republičke institucije, imajući u vidu da se, pored Bora, kao vlasnici ovog objekta javljaju i bivši “Energoprojekt”, kao i nekadašnji RTB, odnosno sadašnji Ziđin. Ovakva, “složenija” vlasnička struktura, izvesno je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se godinama čeka rešenje problema “Kapije Bora”.

U međuvremenu,  objekti na tim lokacijama propadaju i  ruže gradski ambijent isto kao i nedovršena zgrada kod bivšeg Centroistoka ili napušteni objekti na Crnom vrhu. Jedini svetao primer u poslednje vreme je efikasna obnvova zgrade nekadašnjeg TS-a u sadasnji Dom omladine. Bio je to odlican potez lokalne vlasti, premda povučen u sklopu predizborne kampanje.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije