Dragan Marković: U BORU TRAJE BORBA ZA FOTELJE!

Bor, S.M. – Iako je do kraja godine preostalo malo vremena, Grad Bor još nije usvojio Nacrt lokalnog budžeta za 2019. koji je kraći od ovogodišnjeg za 420 miliona dinara. Kašnjenje nije slučajno, jer je u toku grčevita borba za fotelje i položaje. Mnogo toga je pod cenzurom, pa nije ni čudno što nema dovoljno kvalitetnih informacija o ugovoru RTB-a sa stranim strateškim partnerom. Kako se desilo da se ne ispoštuju obećanja vlasti od marta ove godine kada je čvrsto najavljeno da će stranci u RTB-u imati manjinski ulog? Štaviše, priča se da će biti promenjen i naziv RTB. Ovako je danas započeo konferenciju za medije predsednik Narodne stranke i odbornik u Gradskoj skupštini Bora, Dragan Marković.

U posebnom saopštenju ističe se – da se slabo ko zanima za urušeni javni sektor, niti za odlazak mladih iz Bora i Srbije, tek za afere koje sustižu jedna drugu, mediji nisu otvoreni i profesionalni.

Na konferenciji su postavljena i pitanja zašto se gasi turizam u Brestovačkoj banji (nedavno je, čulo se, zatvoren i jedini ugostiteljski objekat, “Srpska kruna”), kome će pripasti Borsko jezero sa hotelom i “Kapija Bora”, da li će i prostor “buvlje pijace” otići u ruke novog vlasnika RTB-a …

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije