Dragan Marković: DVORAC KARAĐORĐEVIĆA POKRADEN, DOK KULTURE U GORNJANU PONOVO URUŠEN!

Bor, S.M. – Na današnjoj konferenciji za medije, lider Narodne stranke i odbornik u Skupštini grada Bora, Dragan Marković obelodanio je da je obnovljeni dvorac Karađorđevića u Brestovačkoj banji ponovo izložen propadanju, nebrizi i krađi pedmeta. I Dom kulture u Gornjanu, iako je po drugi put prošle godine renoviran, iako je ukupno uloženo više od 10 miliona dinara, opet je, zbog loših radova, pred ruiniranjem. Za Dom kultute sprema se krivična prijava protiv investitora ( Opština i Grad Bor), a i za dvorac će, pre ili kasnije, neko morati da odgovara.

-Koliko nam je poznato, iz dvorca je nestao deo nameštaja, nema ni svih umetničkih slika. Krov ponovo propada, nije bolje ni sa zidovima. Ništa ne funkcioniše, čak ni soba za venčavanje, niti muzejska postavka. U početku je tamo bio domar, radnik Sportskog centra. Posle 2010. godine kada je došla nova lokalna vlast ne zna se ni ko drži ključeve od objekta. A EU, posredstvom fondova iz Rumunije, uložila je u obnovu dvorca 375.000 evra. Sa ova dva zdanja, u Banji i u Gornjanu, vlast se ponaša isto kao i sa, opet urušenom, Kapijom Bora ili poluizgrađenim hotelima na Crnom vrhu – naglasio je Dragan Marković pokazujući fotografije oba objekata, kako je rekao, “u stanju raspadanja”.

Na fotografijama: Detalji propadanja važnih društevnih objekata u Brestovačkoj banji i Gornjanu prezentovani na današnjoj konferenciji za medije

 

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije