Direktor borskog Instituta, dr Mile Bugarin, predložen za menadžera godine

Zaposleni u borskom Institutu za rudarstvo i metalurgiju predložili su svog direktora, dr Mileta Bugarina, za menadžera godine,  objavio je danas RTS.

Institut za rudarsvo i metalurgiju je renomirana ustanova u stručnom i naučnom pogledu. Ovo je ocena visoko rangiranih, svetski poznatih kompanija, koje se bave proverom boniteta privrednih subjekata. Podsetimo, u ovoj naučnoj ustanovi zaposleno je 22 doktora nauka, 39 mladih doktoranata, 80 inženjera i znatan broj tehničara i laboranata. Ova naučna ustanova obezbedila je softverske pakete i nabavila najsavremeniju opremu u oblasti projektovanja i labaratorijskih ispitivanja. Institut u Boru je jedina naučnoistraživačka organizacija u oblasti rudarstva koja ima kapacitet da samostalno radi sve potrebne projekte prema postojećem zakonodavstvu. U ovoj ustanovi uspešno radi postrojenje za prečišćavanje otpadnih i kiselih rudničkih voda kao i postrojenje za bioluženje niskosadržajnih ruda i materijala.

U borskom Institutu zaposleni su posebno ponosni na uvođenje standarda i akreditovane labaratorije koje su smeštene na prostoru od 4000 metara kvadratnih. U ovoj naučnoj ustanovi rade se i analize čistih plemenitih metala kao što su čisto zlato, srebro, platina i paladijum. Takvi čisti materijali upućuju se na berzu sa njihovim izveštajima o kvalitetu.

-Jedina ideja proteklih godina bila je da opstanemo, da se razvijamo i napredujemo sa svim tehničkim, tehnološkim i ljudskim resursima. Želmo da pratimo sve tehnološke izazove, kod nas i u svetu, i da budemo u korak sa dostignućima najrazvijenijih svtskih kompanija koje se bave ispitivanjem mineralnih resursa. Planovi su nam i da povećamo prihod koji za ovu godinu iznosi oko 7 miliona evra, a samim tim i zarade zaposlenih – kaže direktor Instituta za rudarstvo i metalurgiju, dr Mile Bugarin za RTS.

Instutut je društveno odgovorna kompanija. Pomaže borskoj bolnici, mladim talentima koji učestvuju na republičkim i međunarodnim takmičenjima i svima koji se bave nekom značajnom društvenom delatnošću.

 

 

Izvor: RTS/ SM

Foto: prtsc RTS

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije