DECA IZ ZLOTA UKRASILA DAN POBEDE

Bor, S.M. – Deveti maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope u Opštini Bor protekao je lepo i dostojanstveno, kako i priliči i kako tardicija nalaže. Predstavnici Opštine Bor: pomoćnik predsednika Saša Mladenović i član Opštinskog veća, Boban Janošević najpre su imali prijem za  atašea Ambasade Rusije u Srbiji, Mihaila Silantijeva koji je potom, zajedno sa domaćinima, položio venac na spomenik žrtvama fašizma na Trgu oslobođenja. Ataše Silntijev je položio vence i cveće i na spomenik na Novom groblju majoru slavne Crvene armije, Rjabjenku Vasiljeviču, poginulom u ovim krajevima za oslobođenja Srbije u Drugom svetskom ratu.

U Zlotu, u Spoomen parku, osnovci škole “Petar Radovanović” izveli su recital “Zemljo moja” koji je oduševio prisutne građane, gosta iz ruske ambasade,  Vojske Srbije i lokalne samouprave, odbornike, Milivoja Janoševića i Radmilu Zajekesković.

– Doživeo sam divan dan i nezaboravan prijem u Boru, Zlotu i u Brestovačkoj banji razgledajući konak knjaza Miloša Obrenovića. Deca su u Zlotu ukrasila ovaj dan koji nam vraća sećanje na bratsku borbu protiv fašističkih okupatora. Ruski i srpski narod veže slobodarski duh i zajednički heroizam u oba svetska rata. Najmlađi pokazuju da nastavljamo prijateljstvo i čuvamo uspomene na naše slavne pretke koji su živote dali da mi živimo u miru i slozi – naglasio je Silentijev.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije