DANAS JE ZVANIČNO KRAJ GREJNE SEZONE. UBUDUĆE – GREJANJE OD 1. OKTOBRA?

Bor, S.M. – Iako je danas završetak grejne sezone u celoj Srbiji, isporuka toplotne energije biće nastavljena do 3. maja zavisno od temperature. Iz borske Toplane obaveštavaju da se sa isporukom toplotne enrgije neće prekidati “sve dok su temeprature relativno niske”.

Toplana u Boru, kao i u većini gradova u Srbiji, nije ove sezone povećavala cenu grejanja. Kako je pre neki dan istaknuto na sednici Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije u Boru, sve će se učiniti da naredna sezona bude spremnije dočekana uz značajna ulaganja.

-Već protekle sezone imali smo najviše problema na toplovodnoj mreži i u snabdevanju električnom energijom, bilo je i još nekih havarija zbog kojih je dolazilo do zastoja u isporuci toplotne energije. Građani su obeštećeni po zakonskim propisima, što se ranijih godina nije događalo. Spremamo se da, uz podršku Grada Bora, investiramo 80 miliona dinara za popravke na mreži i u postrojenjima. Uočeni nedostaci moraju biti otklonjeni, a preduzeće, kako je i planirano, prestaće, nakon više godina, sa pravljenjem gubitaka – ističu u borskoj Toplani.

Toplane su obećale da će sa resornim ministarstvom razmotriti izmene Uredbe da se početak grejne sezone, umesto 15. oktobra, zbog klimatskih promena, pomeri na 1. oktobar.

 

 

solarismedia

Vesti iz istočne Srbije